Het volgende scenario is een gepolijste betonnen vloer. In sommige gevallen is alles wat nodig is een harde veeg neer om vele jaren van dienst te bieden. In andere gevallen is meer dan meestal een grondige schuurbeurt met een gedrenkte doek nodig om het terug te brengen naar zijn oorspronkelijke schoonheid. De prijzen variƫren. Meestal betaalt u meer voor een echte polijsten van een betonnen vloer.

Aandacht punten bij het onderhouden van het vloer

Vergeet niet om nooit opnieuw wax een betonnen vloer, hardhouten vloer, of laminaat vloer. Deze materialen zal eigenlijk dof het beton als elke hoeveelheid vocht krijgt in dat pad. Wax wordt meestal gebruikt voor andere producten, omdat als het in water oplosbaar is het zal gewoon weg te lossen. Misschien moet u uw houten vloer opnieuw in de was zetten. Meestal wordt hiervoor vloeibare was of een pasteuze was gebruikt. Meng de was met water en breng het aan met een harde borstel. Daarna afnemen met een vochtige doek of een nylon doek.

Algemene onderhoudsprocedure

Hier volgt een algemene onderhoudsprocedure voor houten vloeren en parket, afhankelijk van de afwerking. Eerst moet u misschien het stof van het oppervlak verwijderen met een schone warme microvezeldoek die ontdaan is van lijm of een vlekkenproduct. U kunt ook Shark stoom pads gebruiken voor meer oplossingen. Dan moet u de natuurlijke houten vloer buff en wax toe te passen. Als u wilt meer bescherming toe te passen en zelfs een vlek laag, dan zult u waarschijnlijk een beton reconditioner nodig.

Professionele aanpak bij houten vloeren

Wanneer u de houten vloer professioneel hebt aangepakt, moeten die perfectiestickers worden afgeschraapt, zodat de vloer kan worden geschuurd. Onthoud dat als u uw vlek met een schone droge vod doet, u lijnen van de vlek naar de rest van de vloer kunt brengen. Deze vlek zal waarschijnlijk als olie onder de vloer achterblijven wanneer die vloer wordt gepolijst of in de was gezet, afhankelijk van het gebruikte product. Als u een afbijtmiddel voor thuis gebruikt, kunt u de vlekken verwijderen door het poeder van die plek af te scheuren. Meestal zult u wat lichte ets aantreffen van zware lagen. Als u wat kennis en ervaring hebt, kunt u die oppervlakken restaureren en hun oorspronkelijke schoonheid terugbrengen.

Hoe zit het met moderne houten vloeren?

Voor moderne houten vloeren kunt u het beste een vakman inschakelen om uw hout af te werken. Normaal gesproken wordt er gebruik gemaakt van sealants en topische polyurea. U kunt een van deze producten gebruiken of u kunt uw eigen onderhoudsbeurten uitvoeren en licht schuren. Door zelf het schuren ter hand te nemen kan een vervelende en vermoeiende onderneming zijn. U kunt een aannemer inhuren om dit voor u uit te voeren of u kunt naar uw huisverbeteringswinkel gaan en een afbijtmiddel kopen dat de klus zal klaren. De meeste ontkistingsproducten zullen tijdens het werk vlekken op het oppervlak achterlaten en u kunt altijd de nerven in de houten vloer terugbrengen door harsherstel of boenwas voor houten vloeren te gebruiken.