Bedrijfspand bouwen

Met de juiste planning en ondersteuning kunt u uw nieuwe bedrijfspand snel en kosteneffectief inrichten. Er zijn echter een heleboel kosten en overwegingen waarmee u rekening moet houden voordat u op de stippellijn tekent. Al die huuronderhandelingen, bouwtekeningen en bouwdocumenten kunnen in het begin overweldigend lijken. Maar met de juiste informatie, voorbereiding en ondersteuning kan het opzetten van uw bedrijfspand een spannend proces zijn – niet iets om bang voor te zijn! Hier zijn 10 dingen die u moet weten als u een bedrijfspand gaat bouwen:

Bedrijfspand bouwen?

Het bouwen van een bedrijfspand kan een ingewikkeld proces zijn, en de eerste stap is het kiezen van een locatie die zowel toegankelijk als geschikt is voor uw behoeften – of dat nu in of buiten de stad is, en dicht bij of ver van vervoersverbindingen. Als u een bestaand bedrijf uitbreidt en niet de mogelijkheid hebt om nieuw te bouwen, kunt u in aanmerking komen voor een subsidie voor de inrichting van kantoren of voor hulp bij het opknappen van de ruimte die u in gebruik neemt. Als u vanaf nul begint, zijn er tal van overheidssubsidies en bijstandsprogramma's beschikbaar, waaronder subsidies en leningen voor kansarme bedrijven, of om te helpen de aanloopkosten voor het opzetten van uw nieuwe bedrijf te dekken.

Onderhandelen over uw huurcontract.

Als bedrijfseigenaar tekent u een huurovereenkomst voor een bedrijfsgebouw en bent u gebonden aan de bepalingen en voorwaarden van die huurovereenkomst. Het is dus belangrijk om te onderhandelen over de voorwaarden van uw huurovereenkomst op basis van uw behoeften, wensen en verwachtingen. Als u een nieuw bedrijf, is het een goed idee om te brengen in een ervaren commercieel onroerend goed agent om te helpen met het onderhandelingsproces. Een ervaren agent zal bekend zijn met de soorten van commerciële gebouwen in het gebied, met inbegrip van hun voor-en nadelen, en zal precies weten wat te zoeken bij de herziening van een huurovereenkomst.

Ken uw rechten.

Als uw commerciële gebouw gloednieuw is, zult u een ontwikkelingsovereenkomst hebben waarin de voorwaarden van het gebouw worden beschreven terwijl het wordt gebouwd. Maar als u een commercieel gebouw huurt dat al klaar of in aanbouw is, hebt u een huurovereenkomst. In een huurovereenkomst is de huurder (d.w.z. u) verantwoordelijk voor het onderhoud van de inrichting en het toebehoren van het gebouw, evenals van de buitenkant. U bent ook verantwoordelijk voor lopende kosten zoals reparaties, onderhoud, energierekeningen en verzekeringen. Als uw huurovereenkomst oud is of niet onlangs is bijgewerkt, kunt u het beste een ervaren commercieel vastgoed advocaat inhuren om het te beoordelen, om ervoor te zorgen dat u duidelijk bent over uw rechten en plichten.

Controleer de ontwikkelingsovereenkomst.

Wanneer uw commercieel gebouw wordt gebouwd, zal een ontwikkelingsovereenkomst de bepalingen en voorwaarden van het gebouw als het wordt gebouwd schetsen. De ontwikkelingsovereenkomst moet schriftelijk zijn, en je moet een kopie krijgen wanneer je begint met het leasen van je commerciële gebouw. Als u een bestaand commercieel gebouw huurt, kunt u een kopie van de ontwikkelingsovereenkomst aanvragen. Deze overeenkomst bevat de naam van de aannemer, de opleveringsdatum en een overeenkomst tussen de eigenaar en de aannemer voor reparatie- en onderhoudsdiensten.